Endoszkópos (tükrözéses) vizsgálatok

2012. 11. 12. 19:02

Videoüzenetünkben (video blog) az endoszkópos (tükrözéses) vizsgálatokról, azok menetéről és indikációjáról tájékoztatjuk.

Kapcsolódó képek

img_default_alt

Videoüzenetünkben (video blog) az endoszkópos (tükrözéses) vizsgálatokról, azok menetéről és indikációjáról tájékoztatjuk általánosságban, külön kiemelve a gyomortükrözést (gasztroszkópia) és a vastagbéltükrözést (colonoscopia). 

 Az endoszkópia jelentése a görögből: benézés, ami általában az emberi test belsejébe való betekintést jelenti annak megfigyelése céljából, mégpedig egy diagnosztikás műszer, egy endoszkópsegítségével. Természetesen a megfigyeléshez megvilágítás is hozzátartozik. Az endoszkópia egy minimális behatolású orvosi diagnosztikai eljárás, ami a szervezet belső részének (gyomor és bélrendszer) vizuális vizsgálatára és ennek megfelelő és vele kapcsolatos hagymányos microsebészeti műtétek követésére alkalmas. Napjainkban az endoszkópia a gasztroenterológia alapvető diagnosztikus és terápiás eljárásává fejlődött, legfontosabb típusai: a gyomortükrözés (gasztroszkópia), a vastagbéltükrözés (colonoscopia), és az ERCP (endoszkópos retrográd cholangio-pancreatográfia).

Telefon: ,
Fax: E-mail: recepcio@endo-kapszula.hu
Adatkezelési tájékoztató