Folyamatos vércukor monitorizálás

2014. 10. 06. 21:03

Az Endo-Kapszula KFT diabetológiai centrumában elérhető a Dexcom Palatinum G4 CGM készülék, amely a legfejlettebb technológiájú vércukormérő monitor.

Kapcsolódó képek

img_default_alt img_default_alt img_default_alt img_default_alt

 A Dexcom Palatinum G4 készülékek a legkorszerűbb folyamatos vércukor monitor, mely több százszor annyi információt adnak a vércukorszintről, mint a hagyományos napi többszöri ujjbegyszúrás, így segítségükkel a vészhelyzetek elkerülhetők, hiszen amint rendellenesen magas vagy alacsony értéket mérnek, azonnal éles hangjelzéssel figyelmeztetnek. 

 
A folyamatos vércukor monitor rendszer egy érzékelőeszközből, egy rádióadóból és egy kis méretű vevőkészülékből áll, amely ötpercenként méri a páciens cukorszintjét folyamatos 7 napon át tartó periódusban, majd ez eredményeket számítógépen értékeli a diabetológus szakorvos.
 
A rendszer az adatokat az otthoni, vagy az orvosi rendelő internetes kapcsolatán keresztül egy központi kiszolgálóra juttatja, ahol egy speciális program grafikusan ábrázolja az eredményeket, vagyis a vércukorszint változásainak irányát és mértékét.
 
Továbbá a készülék hangjelzést ad, ha a vércukorszint a rendellenesen magas vagy alacsony tartományba kerül, így a vészhelyzetek sokkal könnyebben megelőzhetők. Mindez rendkívül pozitív hatással van az inzulinos cukorbetegek és családjaik életminőségére, különösen gyermekkorban, hiszen szúrás nélkül is biztosak lehetnek abban, hogy a készülék folyamatosan vigyáz rájuk, hogy ők idejük nagy részében teljes életet élhessenek, akárcsak egészséges társaik.
 
A Dexcom G4 Platinum rendszer egy hétre bérelhető magánklinikánkon!
Bővebb információ a bérlésről
 
Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését  vagy kérdése lenne, állunk rendelkezésére telefonon a +36 22 788 365 telefonszámon!
 
 
Telefon: ,
Fax: E-mail: recepcio@endo-kapszula.hu
Adatkezelési tájékoztató