Telemedicina (video konzultáció)

2020. 03. 30. 19:40

A telemedicina lényege az, hogyan tudja segíteni a számítástechnika az orvoslást, lerövidíteni az orvos-beteg közötti kapcsolatokat.

Kapcsolódó képek

img_default_alt

A telemedicina alkalmazásának számos előnye van a hagyományos orvoslással szemben. Az újfajta egészségügyi szolgáltatás során az ellátásban részesülő és az ellátó közvetlenül nem találkozik, a beteg melletti jelenlétet on-line kapcsolaton keresztül távolról helyettesítik. Egyrészt a hagyományos ellátással szemben alacsonyabb erőforrásigénynyel jelentkezik egyes gyógyítóellátásoknál, másrészt ok olyan esetben térben és időben elérhetővé teszi a beteg számára az ellátást, amikor a tradicionális orvoslással az nem tehető meg. Ilyen például a jelenlegi Covid-19 vírusos pandémia is, amikor a beteg utazása, mozgása hatóságilag korlátozott, valamint a krónikus betegek kórházakban történő megjelenése veszélyes fertőzésveszéllyel is járna.

 

A telemedicina lehetővé teszi a keze-

lőhelyiségen kívüli, akár folyamatos ellátást a költségek 

jelentős emelkedése nélkül. A telemedicina (telehealth) az egészségügy új paradigmája, ahol a beteg két vizit között is folyamatos  egészségügyi kontroll alatt áll. 

 

A telemedicina és video konzultáció segítségével Jelentősen csökkenthető  a  kezelőhelyiség-látogatások száma a kórházi és járó  betegek számára, egyidejűleg növelhető a betegek életminősége. 

 

Az elkerülhető utazások számának csökkentése idő- és költségmegtakarítást hoz. A telemedicina kiválóan alkalmazható az öngondoskodás támogatására, 

lehetőséget ad a főbb vitális paraméterek folyamatos ott-

honi ellenőrzésére, a kóros folyamatok időben történő 

felismerésér.

 

A telemedicina (video konzultáció) kítűnő lehetőség a speciálisan képzett szakemberek által történő ugynevezett második vélemény adására, melynek során bonyolult diagnosztikus vagy terápiás dilemmák megoldására nyílhet lehetőség a személyre szabott begetellátás keretein belül.

 

https://medicall.cc/idopontfoglalas/endo-kapszula/search

Telefon:
E-mail: recepcio@endo-kapszula.hu