Utazás a bél belseje felé!

2010. 11. 04. 14:00

Az USA-ban elkészítettek egy hatalmas vastagbél makettet, melyen végigsétálva a valóságban találkozhatunk az egyes bélbetegségekkel.

Kapcsolódó képek

img_default_alt

Ha nem jelenne meg a cikk kattintson a TOVÁBB feliratra!

A vastagbélrák veszélyére és megelőzésére hívja fel a figyelmet az a szuper méretű vastagbél az USA-ban, melyben az érdeklődők a kapszulához hasonlóan végighaladva szembe találkozhatnak az egyes vastagbélben gyakori elváltozásokkal és betegségekkel (diverticulumok, polypok és daganatok), ezáltal érzékelve azok veszélyét és a szűrés fontosságát. 

A vastagbél betegségek gyakran alattomosan, tünetmentesen kezdődnek, ezért a bélbetegségek szűrése és a betegek tájékoztatása kiemelt népegészségügyi feladat. 

A daganatos betegségek között a vastagbél daganat évek óta előkelő helyen áll. Nagyon fontos a szűrővizsgálatok rendszeres bevezetése, különösen az 50 év feletti populációban, melyre több módszert is alkalmazhatunk.
 
A legjellegzetesebb tünet a székelési szokások - egyéb diétás változások nélkül bekövetkező - változása. A beteg azt tapasztalja, hogy addigi rendszeres székelési szokásai felborultak (ritkább vagy sűrűbb székletürítés), illetve székrekedéses és hasmenéses időszakok váltogatják egymást. A betegek puffadásról és nehezen karakterizálható hasi fájdalomról panaszkodhatnak.

Telefon: ,
Fax: E-mail: recepcio@endo-kapszula.hu
Adatkezelési tájékoztató