Kapszulás endoszkópia az okostelefonon

2012. 08. 04. 12:41

Két csúcstechnológia találkozása: az Intromedic Mirocam vékonybél kapszula endoszkópos rendszerek az Apple okostelefonokkal (iPhone, iPad) létrehozott kommunikácója.

Kapcsolódó képek

Iphone img_default_alt

Ha nem jelenne meg a cikk kattintson a TOVÁBB feliratra!

Az okostelefonok (iPad, iPhone) modern világunk részei. Ezen belül is kiemelkedőek az Apple Iphone és Ipad legújabb rendszerei. Az Intromedic Mirocam vékonybél kapszulás endoszkópos rendszerek 2012 eleján piacra került MR1100 adathordozói képesek az aktuálisan rögzített kapszulás endoszkópos felvételeket az Apple okostelefonokra (IPad, IPhone) WIFI hálózaton át továbbküldeni. A kapszulás endoszkópia során a paciens bélrendeszeréről a kapszula endoszkóppal készített aktuális felvételsorozatot saját okostelefonunkkal (Iphone, Ipad) tudjuk WIFI-n keresztül megnézni és értékelni online módon. A kapszulás endoszkópos rendszer ilyen módon alkalmassá válik a telemedicina lehetőségeire is, vagyis a kapszula endoszkópos vizsgálatot irányító orvos a vizsgálat helyszínétől távol is tartózkodhat.

Ráadásul az Intromedic Mirocam kapszulás endoszkópos rendszer legújabb fejlesztésű adatrögzítő egysége (MR1100) képes arra is, hogy önálló WIFI szűró egységgé alakulva kommunikációs kapcsolatot létesítsen az Apple Ipone illetve Ipad rendszereivel egy speciális program segítségével. Igy az orvos akár a saját irodájában ülve vagy távkapcslaton át a betegtől több száz kilométerről is megtekintheti az aktuálisan rögzített kapszula endoszkópos videot és insrukciókat adhat a vizsgálat további menetével kapcsolatban. Mindezek mellett lehetősége van arra is, hogy az elkészült vizsgálat képeit és értékelését is az Apple Iphone illetve Ipad rendszerein át telemedicina módszerével tálról ki is értékelje. 

Telefon:
E-mail: recepcio@endo-kapszula.hu