Polarizált teljes test fényterápia

2013. 04. 28. 18:58

A Sensolite teljes test polarizált fényterápia biológiai hatásai serkentik a sebgyógyulást, a vörösvérsejtek oxigén szállító képességét és az immunrendszer működését.

Kapcsolódó képek

img_default_alt img_default_alt img_default_alt img_default_alt img_default_alt img_default_alt img_default_alt

Az első ilyen polarizált fényű gyógyító lámpát Fenyő Márta fizikus fejlesztette ki, és Evolite néven kezdte Magyarországon forgalmazni, majd a svájci Bioptron vette át a gyártást. Fenyő Márta és mások tanulmányai szerint a lámpa hatásos az allergia, a depressio, kimerültség, izületi és mozgasszervi eredetű fájdalmak, sportsérülések és a krónikus gyulladás gyógyítására, a sebek és sérülések gyógyulásának gyorsítására és elsősorban a krónikus lábszárfekély gyógyításának serkentésére. Fenyő Márta fiatal fizikusként 1980-ban kereste fel Mester Endre professzor laboratóriumát a Szabolcs utcai Kórházban, ahol kis teljesítményű lézerfénnyel jó eredményekkel kezeltek lábszárfekélyes betegeket, Mester professzor 1967-es felfedezése alapján. Fenyő Márta 2004-es elsőbbségi időponttal szabadalmaztatta ezt a technológiát, ami először az Egyesült Államokban, ezt követően az európai országokban szabadalmi oltalmat nyert. 2007-ben találkozott Klein Péterel és munkatársaival, akikkel közösen kifejlesztették a Sensolite fényágyat, aminek prototípusa 2008 novemberére készült el. A magyar vízilabda-válogatott tagjai 2011 óta rendszeresen használják a Sensolite fényágyat sérüléseik gyors gyógyítására, valamint a regenerálódásra, fizikai erőnlétük fenntartására.

 

Milyen biológiai hatásai vannak a polarizált fénytherápiának:

Serkenti a vérketingést, gyorsítja a sebek, sérülések gyógyulását, javítja a fizikai és szellemi teljesítőképességet, serkenti az immunrendszer természetes védekező mechanizmusait, gátolja a szabadgyök képződést és javítja a szöveti oxigenizációt, valamint stresszoldó és méregtelenítő hatású.

Milyen fiziológiás állapotokban javasolt a Sensolite teljes test polarizált fénytherápia:

Sportolókban izomlazító hatás, terhelhetőség növelése, oldja a miofibrotikus izomgörcsöket, sportsérülések (izomszakadás, rándulás, ficam, haematoma, oedema) gyors regenerálódása, közvetlenül versenyek előtt teljesítmény javítás (javítja a vörösvérsejtek oxidációját és oxigén szállítási képességét), szöveti oxigenizáció javítása és az agyműködés serkentése.

Nőkben menstruációs fájdalmak enyhítése, szoptatós kismamáknál a tejtermelés beindítása és fokozása, valamint a bőr feszesebbé tétele.

A Sensolite teljes test polarizált fényterápia pozitív hatását figyelték meg továbbá krónikus akné és egyes esetekben allergiás ellegű bőrkiütések bőrgyógyászati kezelése során.

 

Milyen kontraindikácikat ismerünk, mikor nem javasolt a Sensolite teljes test polarizált fényterápiás kezelés:

Mániás depressiós elmezavar esetén a mániás szakban, rosszindulatú haematológiai betegségek polycytaemiás fázisában, ismert epilepsia, pace-maker, kezeletlen magasvérnyomás, kezeletlen szívritmuszavarok, lázas állapotok, ittas vagy kábítószeres állapot, aktuálisan zajló kemoterápia.

 polarfeny.hu/

 http://www.thorlaser.com/downloads/research/Biphasic-Dose-Response-in-Low-Level-Light-Therapy-Harvard.pdf

 

 

 

 

Telefon: ,
Fax: E-mail: recepcio@endo-kapszula.hu
Adatkezelési tájékoztató