Polarizált fényterápia: SENSOLITE

2013. 12. 08. 14:27

A polarizált fényterápia az egyik legősibb gyógymód, melynek kapcsán a fény természetes gyógyító, sejtszintű biológiai serkentő és immunerősítő hatását használják fel.

Kapcsolódó képek

img_default_alt

A természetes gyógymódok iránt napjainkban ismét óriási az érdeklődés, hiszen a kemikáliák alkalmazása helyett egyre többen fordulnak olyan természetgyógyászati módszerek felé, melyek a szervezet saját öngyógyító erőit aktivizálják. 

 
A polarizált fény gyógyító hatása régóta ismert tény, elsősorban a bőrgyógyászatban alkalmazzák, mivel megfigyelték, hogy s Bioptron lámpával kezelt krónikus sebek és érszűkület okozta lábszárfekélyek gyógyulása felgyorsult és a bőr hámosodásnak indult. A polarizált fényterápiát alkalmazhatjuk még lokálisan a narancsbőr és a pannatásos bőr kezelésére is. A teljes test polarizált fényterápia előnyeit a SENSOLITE terápiás fényágy egyesíti magában. Itt a polarizált fény összes biológiai és természetgyógyászati hatása a teljes testfelületen érvényesül. A SENSOLITE terápiás fényágy közel 4000 fényforrásból polarizált fénysugarakat bocsát ki. A polarizált fény egy olyan speciális elektromágneses hullám, amelynek rezgési síkja változatlan helyzetű, és rezgés hullámai kizárólag párhuzamos síkban mozognak. Nem tartalmaz UV fénysugarakat, így nincs a bőrre káros daganat keltő hatása, ellentétben a szoláriumokkal vagy a tűző napsugárzással.
A polarizált fényterápia során a SENSOLITE terápiás fényágyban alkalmazott polarizált fény, a teljes fényspektrumnak csak szűk 480- 340  nm közötti hullámhossz tartományát használja a biológiai folyamatok serkentésére. A fény kettős természetét felhasználva, mely szerint foton részecskeként és  elektromágneses hullámként a testbe behatolva képes „egészségesre hangolni” a sejtműködést. 
 
A polarizált fény energiája bőrben lévő kapilláris-ereken keresztül, a keringés segítségével jut el a sejtekhez. A polarizált fény fokozza a sejten belül a mitokondriumok aktivitását, amelyek az energiát biztosítják a sejt számára és a legfontosabb természetes antioxináns védekező rendszerként hatva gátolják az oxidatív stress okozta öregedési folyamatokat. A polarizált fény ezáltal a sejt működéséhez szükséges transzport folyamatokat és az imunnrendszer működését (immunerősítés) is serkentik.
A bőrben lévő fényérzékeny sejtek az idegrendszerhez juttatják el a fény üzenetét. A leghatékonyabban a hajlatokon keresztül, a szemen át, valamint a hajas fejbőrt kapillárisokkal dúsan behálózott felületén át jut be a kapillárisokba (hajszálerek) a polarizált fény. 
 
A Bioptron vagy a SENSOLITE fényterápia rendszerrel való kezelésnek mellék -illetve káros hatásai nem ismertek. Alkalmazása világszerte széles körben elterjedt, elfogadottá vált mint a megelőzés, az immunerősítés, a természetes terápia és a rehabilitáció fontos eszköze. A polarizált fényt a kozmetikában a sebgyógyító hatása miatt alkalmazzák a pattanásos bőr kezelések után, de serkentőleg hat a fibroplasztok keletkezésére is, ezáltal javítja a bőr regenerációját, csökkenti a bőr öregedését és enyhíti a narancsbőr hajlamot. Ezen kívül a SENSOLITE fényterápia kiválóan alkalmas pattanásos bőr, akne, herpesz megelőzésére, kezelésére. A polarizált fényterápiát az orvosi gyakorlatban is alkalmazzák: reumás és degeneratív (kopásos) izületi panaszok, bőr és lábszár fekélyek, psoirázis (pikkelysömör) valamint lokális izületi gyulladásos folyamatok enyhítésére, kezelésére. A polarizált fényterápia hatásait (szomatikus) testi szinten a pulzus, vérnyomás, testhőmérséklet, oxigénellátás, vérképzés, immunműködés (anti-allergiás hatás) szintjén mérhetjük le és tapasztalhatjuk meg. A SENSOLTE kezelés fokozza és javítja a kapillárisokban a perifériás keringést. Jó hatású lehet influenza és allergiás folyamatok megelőzésében. A SENSOLITE fényterápia azonban nemcsak testi működésünket javítja, hanem lelki és emocionális szinten is hatékony, mivel a fényterápia a központi idegrendszeren keresztül gyakorol jótékony hatást psychés működéseinkre. Szellemi szinten megtapasztalhatjuk a SENSOLITE fényterápia élénkítő, illetve nyugtató, kiegyensúlyozó hatásukat. Hatnak a kedélyállapotunkra, (depresszióellenes hatás, stressztűrőképesség, bioritmus, testi és szellemi teherbírás). 
 
 
A SENSOLITE polarizált fényterápia speciális orvosi alkalmazási területei:
 
1. Kozmetológia 
o Multiregeneráció – ránckezelés, narancsbőr, pattanásos bőr
o Hat az izomtónusra, élénkíti a keringést, javítja az anyagcserét
o Optimalizálja a vízháztartást és a faggyúmirigy működést (bőrtípusok)
o Optimalizálja a hőháztartást
o Segít fenntartani a kémiai védekező rendszert (savköpeny, immunerősítés)
 
2. Bőrgyógyászat
o Helyi és tüneti kezelések (pl. pattanásos bőr)
o Fertőzések: lábszárfekély, vírus (pl. herpesz, szemölcs), gomba (bőr, köröm), baktérium
o Anyagcserezavarok (pl. pszoriázis)
o Allergiák (pl. ekcéma)
 
3. Sportorvosi alkalmazás
o Mozgás előtt bemelegítés (izmok vérellátásának fokozása)
o Mozgás után levezetés (!kézi masszírozó használata!)
o Sportsérülések (rándulás, húzódás, zúzódás, törés, vérömleny)
 
4. Reumatológia
o Krónikus (idült) anyagcserezavarok kezelése
o Fájdalomcsillapítás, izületi gyulladáscsökkentés (kemikáliák alkalmazása nélkül)
o Csontanyagcsere szabályozás (meszesedés, ritkulás)
o „Porcanyagcsere” (kopások)
 
5. Fizioterápia
o Rehabilitációs folyamatok (sérülések, törések, bénulások)
o Regeneráció (csont, izom, porc, ideg)
 
6. Sebészet
o Műtétek utáni „újraépülés” (seb és hegkezelés), autogén sterifizáció
o Hegszövet kialakulásának szabályozása
o Égései sebek kezelése
o Krónikus sebek kezelése (lábszárfekély, felfekvés)
o Visszér, aranyér, perifériás keringési zavarok, érszűkület
 
7. Fül- Orr –Gégészet
o Meghűlések, influenza, homloküreg, arcüreg problémák
o Felső és alsó légúti problémák
o Fülzúgás, fülfájás, középfülgyulladás
 
8. Szemészet
o Gyulladások (vírusos, bakteriális)
o Allergiás tünetek
o Munkahelyi ártalmak (számítógép monitor okozta túlterheltség)
o Látásjavítás
 
9. Fájdalomcsillapítás
o Fejfájás, érszűkület okozta végtagfájdalmak
o Menstruációs fájdalmak
o Mozgásszervi panaszok
 
10. Fogászati alkalmazás
o Fogínysorvadás, fogínyvérzés, fogínygyulladás
o Fogpótlással járó kellemetlenségek
 
Linkek:
www.hazipatika.com/eletmod/alternativ_gyogymodok/cikkek/kiprobaltuk_valoban_gyogyitott_a_polarizalt_feny/20091001140431
Telefon:
E-mail: recepcio@endo-kapszula.hu