Az Evolite lámpától a Sensolite fényágyig

2014. 01. 26. 9:11

FELSOROLNI IS ELÉG LENNE, MILYEN FANTASZTIKUS GYÓGYHATÁSA VAN A SENSOLITE FÉNYÁGYNAK! VALÓSZÍNŰLEG. MÁR EZ MAGA IS SOKAKAT MEGGYŐZNE AZOK KÖZÜL, AKIK OLVASSÁK, HOGY IMMUNERŐSÍTÉSRE, MEGELŐZÉSRE ÉS MEGLÉVŐ BETEGSÉGÜK GYÓGYÍTÁSÁRA IS ÍGÉRETES EZ A MAGYAR FEJLESZTÉSŰ KIVÁLÓ TALÁLMÁNY – ÉS MOST MÁR SZÉKESFEHÉRVÁRON IS ELÉRHETŐ, MŰKÖDIK AZ ENDOKAPSZULA MAGÁNORVOSI CENTRUMBAN > www.polarfeny.hu

Kapcsolódó képek

img_default_alt

 A GYÓGYÍTÓHATÁS LELTÁRÁT BÁRKI ELKÉSZÍTHETI, AKI  ELOLVASSA A FELTALÓVAL KÉSZÜLT INTERJÚT, AMELY MEGJELENT A ’ diabetes” CÍMŰ LAPBAN, Az ALAPÍTVÁNY A CUKORBETEGEKÉRT, IMMÁR 25. ÉVFOLYAMÁT KEZDŐ LAPJÁBAN. AZ EMLÍTETT CIKKET A FŐSZERKESZTŐ ÉS A TUDOMÁNY KIADÓ ( tel. 06-1-273-2844) ENGEDÉLYÉVEL TETTÜK FEL A HONLAPUNKRA.

    
Az Evolite lámpától a Sensolite fényágyig
Talán megmosolyogtató ma már, hogy a sokak által ismert és használt Evolite , majd későbbi nevén a Bioptron gyógyító lámpa „ősét” egy diavetítőből készítette Fenyő Márta fizikus, feltaláló. A lokális kezelésre alkalmas lámpák után kifejlesztett, a teljes testfelületen ható fényágy, a Sensolite feltalálójával a  polarizált fény által kiváltott biológiai hatások gyógyító erejéről, jelentőségéről beszélgettünk. (lead bezárva) 
  Hogy milyen pálya állt egy hatvanas évek végén végzett fizikus előtt, aki nem a mindenki által vágyott Központi Fizikai Kutató Intézetben, hanem az orvosi műszereket fejlesztő és gyártó Medicor Művekben kezdett dolgozni? Ha egy tőmondatban felelnénk: meg kellett keresnie a feladatait. Fizikus kutató-fejlesztőként Fenyő Márta is megkereste és meg is találta: kereste és feltárta az orvosok igényeit, majd biológiai kutatásokat végzett, majd kifejlesztette a megfelelő eszközt, műszert az orvosi  kezeléshez vagy diagnosztizáláshoz. 1979-től a lézer fény hatását vizsgálta biológiai makromolekulákon. Ekkor jutott el Mester professzor laboratóriumába, aki lábszárfekélyes betegeket kezelt lézerrel, köztük diabéteszeseket is. 
-A professzor úr háromféle lézerrel kezelte ezeket a nagyon nehezen gyógyuló sebeket.- mondja Fenyő Márta - Rengeteg volt a beteg és – bár a terápia hatásos volt – a fekélyes betegek számát tekintve aránylag _kevesen jutottak hozzá ehhez a terápiához. Lelkes fiatal fizikusként  nagyon szerettem volna mindenki számára  elérhetővé tenni  a fényterápiát, így jutottunk  munkatársaimmal arra  az eredményre,  hogy a lézernek a sebek viszonylag gyors begyógyításáért felelős tulajdonsága: a polarizáció.   -Ehhez eszköz is kellett…
Polarizált fényt kibocsátó fényforrást, az első „gyógyító” készüléket egy diavetítő átalakításával készítettünk. Kilóra is súlyos volt, mérete is nagy volt de nagyon hatásosnak bizonyult: hamarosan híre ment, hogy a Vas utcai kórházban, mert ott dolgoztunk ebben az izgalmas, gyönyörű és heroikus időszakban, mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül gyógyítanak lábszárfekélyes betegeket. A polarizáltfény- kezelés hatására szemmel láthatóan elindult a hámosodás a fekélyek peremén helyreállt a keringés, a szövetek regenerálódtak, régóta fennálló, kínzó fekélyek tisztultak fel néhány kezelés után, majd gyógyultak be. Ott fedeztük fel tapasztalati úton, majd klinikai kutatások révén, hogy a polarizált fénykezelésnek immunerősítő hatása is van. 
      Az érsebészeti klinikán folytatott biológiai kutatások és megfigyelések azt mutatták, hogy a polarizált fény hatására  a vörös vértestek több oxigént tudnak megkötni és elszállítani.
Mi volt a további fejlődés útja? 
A 90-es évek elején férjemmel létrehoztuk Budapesten  a Bioptron Gyógycentrumot, ahol nagyon sok lábszárfekélyes pácienst is kezeltünk, köztük sok diabéteszes beteget. 1999-ben készült az első szabadalmi bejelentés azzal kapcsolatban, hogy az egész testfelületre ható polarizált fényforrást megvalósíthassuk. Nagyon nehéz és hosszú fejlesztési folyamat eredményeként 2004-re elkészült az a technológia, amellyel már elő lehetett állítani tetszőleges felületű és formájú polarizáltfény-kezelésre alkalmas felületet. Ez  az alapja a mai Sensolite fényterápiás ágynak. Aztán 2007-ben találkoztam Klein Péterrel, akivel közös fejlesztés alapján 2008 novemberére elkészült az első polarizált- fény-terápiás ágy, a Sensolite. 
Milyen volt a Sensolite  bevezetése és fogadtatása? 
Életemben megint csodálatos időszak következett. Dr Knoll Zsolt ortopéd sebészorvos volt a kutatópartnerem,  a legkülönfélébb betegségekkel, sérülésekkel, akut és krónikus egészségügyi problémákkal küszködő pácienseket küldött  Sensolite kezelésre. Az esetek között volt sportsérülés, voltak törések, légzőszervi-, valamint bőr-problémák. Együtt dolgoztunk még Dr Marschalkó Péter gyermek-ortopéd sebészorvossal is, aki csontfejlődési - és egyéb problémákkal küszködő  gyerekeket küldött a fényterápiás ágyra, továbbá Dr Madarasi Anna  pulmonológus  szakorvossal,  aki elsősorban  gyermekek felsőlégúti  megbetegedéseit kezelte a polarizáltfény-terápiával. 
Diabéteszes betegeik is voltak? 
Igen, voltak, bár nem elsősorban a cukorbetegség miatt fordultak hozzánk. A műtéti beavatkozások után nehezen gyógyuló sebek a diabéteszeseknél is általában a szokásosnál sokkal jobban gyógyulnak a fényterápiának köszönhetően. Ha időben felfedezik rossz keringésű lábukon a kisebbfajta hámsérülést, akkor az esetek többségében megelőzhető a kezelés révén a komolyabb probléma kialakulása. Itt utalnék vissza arra a már említett tapasztalatra, hogy aki a fényterápiás ágyat igénybe veszi, annál az immunrendszer működése is javul.
Vizsgálták-e, hogy rövid vagy hosszú távon nincs-e a kezelésnek nem kívánatos mellékhatása? 
Káros mellékhatást nem tapasztaltunk, de nagyon szeretnénk hangsúlyozni, és ez különösen a lábszárfekély esetében igaz, hogy az  akut gyulladásos állapotban – tehát a fekély fájdalmas, piros környezete esetén –  lehetőség szerint kerüljük el a polarizáltfény-terápiát. Viszont miután a beteg ezen az állapoton túljutott, érdemes igénybe venni a kezelést, mert gyorsabban gyógyul maga a seb. A figyelmet a megelőzésre irányítanám, mert a fényterápiás ágy az immunrendszer erősítésével a kezdődő fekély kialakulásának folyamatát általában eredményesen gátolja. A Sensolite kezelés során a vörösvértestek  több oxigént szállítanak  minden sejthez és szervhez, ezzel segítjük a sejtek működését, a beteg sejtek regenerálódását. 
      Tapasztalati tény, hogy a polarizált fényterápia után általában jobb lesz az emberek állapota,   közérzete, állóképessége, fizikai és szellemi terhelhetősége. Az is tapasztalati tény,    hogy a teljes testfelületre ható polarizált fényterápiának az esetek nagy részében harmonizáló hatása van, a túlműködést mutató biológiai folyamatokat csökkenti, az alulműködést serkenti. Általában a hangulatot is harmonizálja, a stresszes állapotot, feszültséget oldja, a depressziós hangulatot határozottan javítja. 
      Terveinkben szerepel, hogy diabetológus orvosokkal közös kutatást végzünk a   diabéteszes láb témakörében is. Tapasztalataink szerint a  polarizált fényterápiával érdemes lenne bekapcsolódnunk a megelőzésbe, illetve a műtét utáni sebgyógyítás felgyorsításába is.
      A megelőzés vonatkozásában megjegyezném, hogy a diabétesz kialakulása mögött nagyon sokszor áll hosszú éveken át tartó krónikus gyulladásos állapot. Publikáltuk  az Orvosi Hetilapban és külföldi szaklapban is  azon  kutatási eredményünket,  amely a legkorszerűbb vizsgálati módszerek segítségével alátámasztotta, hogy a rendszeres  Sensolite fénykezelés a krónikus gyulladásos folyamatok  fékezése irányában hat, például olyan légúti betegségben szenvedő gyermekek esetében, akik jól reagáltak a  polarizáltfény-kezelésre.
Gyógyszerekkel van-e valami kölcsönhatása a fényterápiának? 
A polarizáltfény-terápia előnye, hogy kombinálható minden más módszerrel. Örvendetes tapasztalat, hogy nagyon sokszor előfordult, hogy olyan állapotjavulás következett be, melynek eredményeként - orvosi vizsgálat után - bizonyos gyógyszerekből a korábbinál  kisebb dózis is elég volt. 
Kik azok, akiknek nem javasolható a fényágy, a teljes test kezelése polarizált fénnyel? 
Kontraindikáció egyebek mellett az epilepszia,, a bipoláris mániás depressziós megbetegedés mániás szakasza, de akut gyulladás vagy lázas állapot és kezeletlen magasvérnyomás esetén sem ajánljuk a használatát. 
Elérhető áron juthatnak a diabéteszesek a kezelésekhez? 
Most is olcsóbb a bérlet időseknek és gyerekeknek  a Sensolite Gyógycentrumokban. Karácsonyi akciók is lesznek. Tudomásom szerint előkészületben van az együttműködés azokkal a diabétesz klubokkal, amelyeknek tagjai a polarizáltfény-terápiás kezelés után érdeklődnek.
Sok ilyen Gyógycentrum működik már? 
        Az ország különböző pontjain találhatók Sensolite Gyógycentrumok: Budapesten több is van, továbbá az ország számos városában. Ezekről tájékozódni lehet a  Sensolite  honlapján.             .  
Mondják, minden sikeres férfi mögött ott áll egy támogató nő. És az is igaz, hogy minden sikeres nő mögött megtaláljuk a kiegyensúlyozott családi életet. Fenyő Márta és férje felnevelték két tehetséges lányukat. Éva pszichiáter lett, két unokával ajándékozta meg szüleit. Judit közgazdász, három kisgyermek édesanyja. „ Tegnap mind az öt unokám itt hancúrozott nálunk” – mondja büszke örömmel  Fenyő Márta. Nem beszélt egy szót sem a kutatással eltöltött évek küzdelmeiről, meg azt is csak véletlenül, mellékesen tudom meg tőle, hogy a most megjelent „ Az 50 legbefolyásosabb magyar nő” társaságába választották.
Gratulálok hozzá, de tudom, neki az az igazi öröm, hogy a sok ezer gyógyult betegnek ő az első számú, a mindenkinél befolyásosabb ember.
                               Szőke Mária
 
Tájékozódjon aktuális kedvezméninről és akcióinkról: www.polarfeny.hu
 
Telefon: ,
Fax: E-mail: recepcio@endo-kapszula.hu
Adatkezelési tájékoztató