Helicobacter pylori teszt

A helicobacter pylori a legelterjedtebb emberi gyomor-bélrendszeri kórokozó, az emberiség 50 százalékában jelen van. Hazánkban a felnőttek helicobacter pylori átfertőzöttsége 50-60 százalék közötti. A következő betegségekben, állapotokban szükséges vizsgálni a helicobacter-státuszt: aktív gyomor- vagy nyombélfekély, atrófiás gyomorhurut, alacsony malignitású gyomor-bélrendszeri nyiroktumor, gyomortumoros betegek elsőfokú hozzátartozói, tartós gyulladáscsökkentő terápia megkezdése előtt, funkcionális felhasi kórképekben (dyspepsia). A Helicobacter pylori baktérium a gyomor típusú nyálkahártyában képes megtelepedni, ahol krónikus gyulladást, nyálkahártya sorvadást, fekélyt vagy felmaródást képes provokálni, illetve tartós fennállás esetén szerepe lehet a gyomorrák kialakulásában. Ezek az elváltozások komoly felhasi, emésztési problémákat, fájdalmakat ás fogyást okozhatnak.

Amennyiben tisztázatlan gyomorpanaszai vannak, volt már korábban gyomor vagy nyombélfekélye, esetleg családjában jellemző, vagy előfordult már gyomor daganat, jelentkezzen C14 urea vizsgálatunkra!

Orvosaink a  fertőzés jelenlétét könnyedén megállapítják illetve kizárják, a C14 UBT (urea kilégzési teszt) Helicobacter pylori kilégzési teszt segítségével.

Nem kell órákig várakoznia, klinikánkon a teljes vizsgálat kb. 20 percet vesz igénybe. Belgyógyász-gasztroenterológus szakorvosunkkal történő konzultációt követően a vizsgálatot akár másnap a reggeli órákban, előre megbeszélt időpontban, éhgyomorra végezzük.

A Helicobacter C14 urea kilégzési teszt azon alapul, hogy a szájon át 1 tabl. C14-el jelölt karbamidot adunk be páciensünknek. Ezután 10-20 perc várakozás után a légzési kártyába kell fújni a kilélegzett levegőt 1-4 percen át. A kártyát át kell adni a kezelő orvosnak a C14 urea kilégzéses vizsgálat kiértékelésre, ekkor a páciensünk számára a vizsgálat befejeződött. A kezelő orvos a kártyát azonnal behelyezi a C14 mérőkészülékbe, amely automatikusan kijelzi a mérési eredményt.

Amennyiben kétségei vannak gyomrának egészsége felől, jelentkezzen be klinikánkra és kérje, a gyors és fájdalommentes kilégzési tesztet!

Telefon: ,
Fax: E-mail: recepcio@endo-kapszula.hu
Adatkezelési tájékoztató