Vastagbél szűrés széklet tesztekkel

2014. 06. 29. 18:19

Az enzimes daganatszűrés egyszerű, fájdalommentes új lehetőség a vastagbélrák elleni küzdelemben. Évente vegyen részt széklet szűrővizsgálatunkon, mely most akciós áron elérhető!

Kapcsolódó képek

img_default_alt

Emésztési problémák? Székrekedés? Hasmenés? Haspuffadás? Hirtelen vesztett súlyt és nem tudja, miért? Állandó hasi görcsök gyötrik? Hosszabb ideje étvágytalannak érzi magát? 

Talán nem is gondolná, hogy a fenti tünetek hátterében a vastagbél rosszindulatú dagantos megbetegedése is állhat.
 
Nem csak azt jelent azonban fokozott kockázatot, ha az említett tüneteket észleli. Sajnos a betegség legtöbb esetben csak kései stádiumban okoz panaszokat, gyakran észre sem vehető, ahogy évek során kialakul és elhatalmasodik, pedig az idejében felismert béldaganat csaknem 100%-ban gyógyítható!
 
Elkeserítő tény, hogy a daganatok közül a vastagbélrák az utóbbi 6-8 évben drasztikus növekedést mutat, pedig a megbetegedések száma már az utóbbi 30 évben is 4,5-szeresére (!) emelkedett, s ezzel mindkét nemben a második leggyakoribb rosszindulatú megbetegedéssé vált.
 
Miért hal meg ilyen sok ember feleslegesen?
 
Mert az esetek többségében túl későn ismerik fel a béldaganatot, amikor már kevés az esély a gyógyulásra, holott az idejében felismert daganat szinte 100%-ban gyógyítható! A vastagbél daganat évek alatt alakul ki úgy, hogy sokáig teljesen észrevehetetlen, tünetmentes. A kór nem válogat, bárkinél kialakulhat, de korai szűréssel megelőzhető lenne.
Évente tanácsos vastagbélrák szűrést végeztetni, éppen úgy, ahogyan tüdőszűrésre, dermatológiai szűrésre vagy méhnyakrák szűrésre járunk!
 
Mi okozza a vastagbél daganat növekvő előfordulását?
 
A vastagbélrák korunk népbetegségének is tekinthető, hiszen előfordulásának drasztikus emelkedése hátterében a helytelen életmód áll. A borzasztó táplálkozási szokások és silány minőségű élelmiszerek fogyasztása, a mozgásszegény, stresszes életmód mind-mind okozza ezt a szörnyű betegséget. A dohányzás, a mértéktelen alkohol- és gyógyszerfogyasztás szintén emeli a kialakulás kockázatát.
 
A rák kialakulásának veszélye az életkor előrehaladtával egyre nő, ötven év felett különösen ajánlott évenként szűrővizsgálaton részt venni. A betegség ekkor még idejében felismerésre kerül és jól kezelhető.
50 év felett a vastagbélrák kialakulásának esélye drasztikus növekedést mutat! Az életkor az egyik legfontosabb rizikótényező, sajnos korral nő a kockázat is.
Mi a megoldás?
 
Mint minden daganatos megbetegedésnél, a megelőzés és a korai felismerés elengedhetetlen fontosságú.Általában nem szeretünk kellemetlen orvosi vizsgálatokra járni, ezért fontos tudni, hogy nem a vastagbél tükrözés az egyetlen lehetőség, amellyel a rákszűrést elvégezhetjük.
 
AZ IDŐBEN FELISMERT VASTAGBÉLDAGANAT TELJESEN GYÓGYÍTHATÓ!
 
Az Endo-kapszula Kft-ben végzett kombinált enzimes béldaganat szűrés széklet laboratóriumi vizsgálat során történik, amely egy megbízható, orvosi szakma által elismert, páciensbarát új lehetőség a rákszűrésben. A módszer három olyan fehérje koncentráióját méri a székletben, mely jellemzően emelkedett vastagbél polip vagy daganat esetében, ilyen módon daganatjelző pontossága nagyon jó. Ezek a vastagbél tesztek: a széklet humán haemoglobin, a széklet calprotectin és az M2-PK enzimek. A széklet humán haemoglobin a vérzést, a széklet calprotectin a gyulladásos reakciót és az M2-Pk pedig a daganatos sejtek jelenlétét vizsgálja, melyek együttesen negatív esetben nagy biztonsággal zárják ki az eseteleges vastagbél daganatot vagy 1 cm-nél nagyobb polipokat. A daganatok anyagcseréje eltér a normális sejtek anyagcseréjétől, ezt veszi alapul az enzimes daganatszűrés. Az eltérő anyagcsere egyik jele, hogy a tumor nagy mennyiségben termel egy M2-PK nevű enzimet. Ez az enzim a széklettel távozik a szervezetből. Egy immunológiai eljárással ezt az enzimet mérik laboratóriumban székletminta segítségével, mely egszerű vastagbélrák tesztként működik.
Először Németországban vezették be 2004-ben, ahol eredményessége miatt az egészségbiztosítás által támogatott és az 50 év felettiek ingyen juthatnak hozzá. Most Magyarországon is elérhető, azonban nálunk a társadalombiztosító még nem támogatja.
 
Kinek ajánlott a szűrés és a vastagbélrálk teszt?
 
Fokozottan ajánlott minden 40 év feletti nőnek és férfinak, illetve fiatalabb korban azoknak, akiknek családjában már előfordult jó-vagy rosszindulatú béldaganat. Ajánlott továbbá a kevés élelmi rostot tartalmazó étrendet fogyasztóknak, dohányzóknak, túlsúlyosoknak, mozgásszegény és stresszes életmódot folytatóknak.
 
Hogyan történik a vastagbél teszt  vizsgálat?
Önnek az előre kiadott széklet tartályban kell a vizsgálati mintát leadni szűrő centrumunkban, majd a vizsgálati eredményeket 24 órán belül szakorvosunk közli önnel, pozitív esetben tájékoztatja a további teendőkről is illetve előjegyzést az a definitív vizsgálatokra (vastagbél tükrözés altatásban, PET-CT colonográfia vagy vastagbél kapszula endoszkópia)
 
Tényleg megelőzhető a vastagbélrák?
 
Igen. A vastagbéldaganatok szinte kivétel nélkül vastagbélpolipokból alakulnak ki. A polipok vastagbéltükrözés során egyszerűen eltávolíthatók, így megakadályozható a daganat kialakulása.
 
Ön veszélyeztetett?
 
Ha elmúlt 50 éves, akkor biztosan. A vastagbélrák kockázata ugyanis 50 éves kor után rendkívül megnő. Ezen kívül családi kórtörténete, étkezési szokásai, életmódja egyaránt emelheti az Ön rizikóját.
Ne csak akkor gondoljon egészségére, amikor már nagy a baj! Az enzimes daganatszűrés egyszerű, fájdalommentes új lehetőség a rák elleni küzdelemben. Évente vegyen részt széklet szűrővizsgálatunkon, mely most akciós áron elérhető!
 
Telefon:
E-mail: recepcio@endo-kapszula.hu