Utazás a test belseje felé?

2012. 07. 25. 12:59

Utazás a test belseje felé? Valóság! Irányítható, mágneses mini-kapszula tengeralattjárókkal úszkálhatunk az emberi testben.

Kapcsolódó képek

img_default_alt

Ha nem jelenne meg a cikk kattintson a TOVÁBB feliratra!

Mai világunkban szinte népbetegség a tápcsatorna gyulladásos és daganatos elváltozása. A szűrésre egyre gyakrabban kapszula endoszkópot használunk (ez egy gyógyszer méretű kapszula, mely végig kamerázza belülről a testet). A kapszula endoszkópia egy évek óta létező, megbízható, és elérhető technika. Maga a kapszula endoszkópia már önmagában is egy szinte valószínűtlen, futurisztikus technológia (kicsit a nanotechnológiára, a robotikára és a sci-fi-re emlékeztet), azonban működik és természetesen a mai orvostudomány egyik legnagyobb figyelmet kapó fejlesztéssorozata.
 

Az egyik alapvető hátránya a kapszula endoszkópos vizsgálatoknak, hogy míg a hagyományos endoszkópos vizsgálat során az orvos az endoszkópot saját kezével irányítja (vezérli), és ez által módja nyílik bizonyos elváltozások részletesebb vizsgálatára, addig a kapszula endoszkópos vizsgálat során a kapszula mozgatásáról a bélrendszerünk saját kontrakciós tevékenysége (un. perisztaltika) gondoskodik.

Telefon:
E-mail: recepcio@endo-kapszula.hu